Deri mobilyaların temizlenmesi ve bakımı kolaydır. Mesleki ilgiyi haklı çıkaran acil durumlar veya zor noktalar dışında, işi kolayca kendiniz yapabilirsiniz. Deri, çok bağışlayıcı bir malzemedir. Mobilyanızın bakımı ve temizliği konusunda üreticinizden talimatlar varsa, aşağıdaki önerileri izleyin. Farklı temizlik yöntemleri gerektirebilecek mobilya imalatında farklı deri türlerinin kullanıldığını unutmayın. Üreticinin temizleme talimatına sahip değilseniz, yumuşak sabun ve yumuşak yöntemlere yapışmak en güvenli yaklaşımdır.
İçindekiler
Deri Mobilya Nasıl Temizlenir
Deri mobilya nasıl temizlenir konusunda bir sorunuz varsa işte detaylar.
Deri mobilyalarınızı her hafta temiz, yumuşak, beyaz bir bezle silin. Tozlu bir ortamda bunu daha sık yapın. Temizlik bezinin deri koltuğunuzda yanlışlıkla boya bırakmamasını sağlamak için beyaz olmalı ve tüm kirleri temizleyip temizlemeyeceğinizi görmeyi kolaylaştırır.
Deri döşemelerinizi zaman zaman, tıpkı diğer döşemelik malzemeler gibi süpürün. Ancak, diğer döşemelerden farklı olarak, deri üzerinde, düzenli olarak temizlemiyorsanız, kir birikimini gidermek için nemli, yumuşak bir bez kullanabilirsiniz. Temizlik bezinizin nemli olduğundan, ıslanmadığından emin olun.
Deri mobilyalarındaki lekeleri en kısa sürede, tercihen leke kurumadan çıkarın.
Neye ihtiyacın var
Deri mobilya ya da deri sandalyeleri temizlemek için gerekli olan malzemeler;
Gereçler
- Vakumlu veya mikrofiber bez
- Hafif el sabunu
- Yumuşak beyaz bezler
- Talk pudrası veya mısır nişastası
- Yumuşak kıl fırça
Deri Mobilya Nasıl Temizlenir?
Deri mobilyaların genel temizliği için gevşek kalıntıları ve kırıntıları gidermek için gerektiği kadar vakumlayın, ardından deriyi nemli bir bezle ve Fildişi veya Dove gibi yumuşak bir el sabunu ile silin. Sabunu veya diğer temizlik maddelerini her zaman göze çarpmayan bir alanda test edin ve derinin zarar vermeyeceğini veya renginin solmayacağını doğrulamak için kurumasını bekleyin.
İşte deri mobilya nasıl temizlenir adım adım;
- Vakum: Kırıntıları, kiri ve tozu çıkarmak için standart bir vakum ve yumuşak bir fırça aparatı kullanın. Alternatif olarak, vakumun alacağı çok şey yoksa, mobilyayı mikrofiber bir bezle tozlayabilirsiniz.
- Su ve sabunla silin: Temiz beyaz bir bezi ılık suyla hafifçe ıslatın. Bezi bir el sabunu kullanarak silin veya çok az miktarda sıvı el sabunu kullanın. Dairesel hareketlerle çalışarak deriyi sabunlu bezle silerek temizleyin.
- Buff: Deriyi yüzeyini parlatmak için yeni, kuru bir bezle ovalayın. Derinin kondisyonlanmasına yardımcı olan sabunun durulanması gerekmez.
Deriden Yağ Lekeleri Nasıl Temizlenir
Deride yağ lekelerinde nemli temizlik bezi kullanmayın, çünkü lekeyi çıkarmaz ve silme lekeyi yayır.
- Noktayı lekeleyin: Kuru, yumuşak bir bez kullanarak deri yüzeyinden olabildiğince fazla yağ alın.
- Noktayı ıslatın: Lekenin üzerine talk pudrası veya mısır nişastası serpin ve 15 dakika bekleyin.
- Pudrayı fırçalayın: Talk pudrasını yumuşak kıllı bir fırça ile temizleyin. Leke olup olmadığını görmek için alanı kontrol edin. Değilse, işlemi gerektiği kadar tekrarlayın.
Deriden Su Lekelerinin Temizlenmesi
Su lekeleri çirkin görünür, ancak kolayca giderilebilirler. Mümkün olduğunda, kurumadan önce ıslaklığı yakalamak en iyisidir.
- Nemi temizleyin: Leke hala ıslaksa, suyu deri yüzeyinden lekelemek için yumuşak, beyaz bir bez kullanın. Alanın kurumasını sağlayın ve yüzeyini filigran açısından inceleyin.
- Noktayı silin: Su kurumuş ve iz bırakmışsa, temiz, yumuşak bir bezi hafifçe nemlendirin ve iyice sıkın. Lekeli alanın içinden başlayarak, her yöne doğru yüzeyin kenarlarına doğru dışarı doğru silin. Fırçalama yapmayın; Sadece yavaşça silin.
- Spotu arka plana doğru sarar .: Bezi gerektiği gibi yeniden ıslatın, ancak leke dışına doğru hareket ederken daha az ve daha az nem alın. Amaç, görsel etkisini en aza indirmek için lekeyi çevresindeki yüzeye harmanlayan tek tip bir görünüm oluşturmaktır.
Deriden Mürekkep Lekelerinin Temizlenmesi
Deri üzerindeki mürekkep lekeleri çıkarılması en zor olanlar arasındadır ve mürekkebin türüne ve lekenin ciddiyetine veya boyutuna bağlı olarak bir profesyonel tarafından tedavi edilmesi gerekebilir.
- Kuru bir bezle leke : Yumuşak ve kuru bir bez kullanarak yeni bir mürekkep lekesini en kısa sürede lekeleyin. Kumaş üzerine mürekkep gelirse, çalıştığını bilirsiniz. Yaymak için mürekkebi ovalamamaya dikkat edin.
- Temizlemek için başka bir bez kullanın: Küçük kuru mürekkep alanlarını başka yumuşak, kuru bir bez ve az miktarda el sabunu ile temizlemeyi deneyin. Yayılmasını önlemek için çok küçük daireler kullanarak leke yönünde sürtün. Lekeyi kısmen kaldırabilirseniz, geri kalan zaman içinde kendi kendine kaybolabilir. Lekeyi temizlemek için alkol kullanmayın , çünkü renge zarar verebilirsiniz.
- Noktayı parlatın: Mürekkebin tamamı alınmışsa alanı temiz ve kuru bir bezle parlatın. Bu adım, sadece şartlandırmak için sabunu deriye ovalamaktır.
- Artıları arayın: Büyük bir mürekkep lekeniz varsa veya daha küçük bir lekeyi çıkaramazsanız, parçanıza profesyonelce muamele etmeniz gerekebilir. Deri restorasyon uzmanına danışın.
Deri Mobilyaları Daha Temiz Tutmanın İpuçları
Deri mobilyanızın temizlik talimatı gelmediyse , önce en nazik temizlik yöntemlerini deneyin.
- Temizleyicileri her zaman, bir sandalyenin veya kanepenin altındaki kenar gibi, mobilya parçalarınızda ki göze çarpmayan bir yerde test edin.
- Lekeyi yumuşak bir temizleyiciyle çıkaramıyorsanız bir uzmana danışın. Daha sert yöntemlerle iyiden daha fazla zarar verebilirsiniz.
- Deriyi silerken dairesel hareket kullanın; asla fırçalama.
- Deriyi temizlemek için asla sert kimyasallar, alkol, güçlü deterjanlar veya aşındırıcı temizleyiciler kullanmayın. Bunların hepsi onarılamaz bir hasara neden olabilir.
Deri mobilya nasıl temizlenir konusunda farklı önerileriniz varsa bizlere yorum bölümünde bildirebilirsiniz.